Szilvás papucs

Szilvás papucs

Egy kollaganőmtől szereztem ezt a receptet, mivel nagyon egyszerű már sokszor kipróbáltam, és nem csalódtam benne, már tovább is adták a receptet, akik megkóstolták.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg töpörtyű darálva
  • 2 dkg élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 1.5 dkg só
  • bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az élesztő felfuttatjuk fél dl langyos, cukros vízben.. A hozzávalókat összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel.

Az elkészített tésztát 1 óráig kelesztjük, utána kinyújtjuk kb. 5 mm vastagságú téglalappá. Egy késsel, vagy derelyevágóval kb. 8x8 cm nagyságú téglalapokat vágunk belőle.

A tésztadarabok közepét megkenjük szilvalekvárral, majd összeragasztjuk a két szélüket, és tojással megkenjük a papucsokat. 200 fokos, előmelegített sütőben megsütjük pirosra.