Szilvás tiramisu krémes recept

Szilvás tiramisu krémes
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

140 perc

Megnézték:
964

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Valahol láttam ezt a süti receptet és átalakítva az én ízlésemre a saját verziómat alkottam meg.

6 személyre

  • Hozzávalók a sütőforma előkészítéséhez:
  • 30 gr margarin
  • 2 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál barna nádcukor
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg és csillagánizs
  • 30 dkg szilva (kb. 20 szem)

A piskótához:

  • 7 db nagyobbacska tojás
  • 7 evőkanál kristálycukor
  • 7 evőkanál búzaliszt (BL55)
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál holland kakaópor

A krémhez:

  • 80 gr Tiramisu ízű pudingpor
  • 700 ml 2,8%-os tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 20 dkg Rama vajasíz
  • 150 gr porcukor
  • 3 evőkanál a tetejére cukrozott kakaópor

Elkészítés

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és félbevágjuk. Egy 25x25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, margarinnal megkenjük, majd zsemlemorzsával meghintjük. A fél szilvákat üregükkel felfelé rárakjuk, a fűszeres barnacukorral megszórjuk.

Elkészítjük a piskóta tésztát. A tojásokat szétválasztjuk a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a lisztet az átszitált sütőport. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszához. Egyneművé keverjük. A krém 2/3-át a szilvára öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A maradék masszába 1 evőkanál kakaóport keverünk. A többi tésztára csurgatjuk majd egy kicsit bele is keverjük egy kanállal.

180 C fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Tapintással ellenőrizzük. A közepét ha benyomjuk és ruganyos, de nem lágy, akkor jó. Tűpróbát is végezhetünk. Beleszúrva ha a tészta nem ragad rá, akkor jó. Így ellenőrizzük, hogy megsült-e a belseje. Ha megsült deszkára borítjuk, tetejéről a sütőpapírt lehúzzuk, megvárjuk míg kihűl.

A krémhez a Tiramisu pudingporból a cukorral tejjel sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. Amíg hűl a margarint a porcukorral habosra keverjük. A langyos kihűlt pudingot apránként adagoljuk hozzá keverjük össze, majd ezt a krémet a szilvára simítjuk. Kakaóporral megszórjuk. Én cukrozottal díszítettem. Lehet reszelt csokoládéval is, akinek az tetszik.


Szilvás tiramisu krémes recepthez kapcsolódó receptek

Szilvás tiramisu krémes

Szilvás tiramisu krémes

Valahol láttam ezt a süti receptet és átalakítva az én ízlésemre a saját verziómat alkottam meg.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés