Szilvás túrógombóc recept

Szilvás túrógombóc
2.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
2182

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mivel a szilva gyakran elég savanyú, általában egy szem kockacukrot teszünk a gyümölcsbe a mag helyére.

16 személyre

  • 1 db citrom
  • 50 dkg sovány túró
  • 15 dkg cukor
  • 2 kis tojás
  • 3 l sós víz
  • 8 dkg vaj
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 15 dkg liszt
  • 4 evőkanál porcukor
  • 40 dkg szilva
  • liszt a formázáshoz

Elkészítés

Mossuk meg a citromot, töröljük szárazra, és reszeljük le kb. a felének a héját. Csepegtessük le szitán a sovány túrót(kb. 15 perc).

Mossuk meg a szilvát, hagyjuk megszáradni, vágjuk fel az egyik oldalát, és távolítsuk el a magját. Tegyünk minden szem szilvába egy kis kockacukrot.

Tegyük a túrót egy tálba, adjuk hozzá a tojást, a sót, 1 kiskanál citromhéjat és a lisztet. Gyúrjunk belőle lágy tésztát. Lisztes kézzel formáljunk a tésztából gombócokat, a közepükbe tegyünk egy-egy szem szilvát.

Forraljunk egy nagy lábosban kb. 3 l vizet, és sózzuk meg. Tegyük bele a gombócokat, és főzzük őket alacsony hőfokon körülbelül 15 percig.

Forrósítsuk fel a vajat, és pirítsuk benne aranysárgára a zsemlemorzsát. Emeljük ki a gombócokat szűrőkanállal, s ha jól lecsöpögtek, tegyük őket tányérokra. Szórjuk rájuk a zsemlemorzsát, és adjunk hozzá porcukrot.

Tipp:

Nagymama tanácsa:
A szilva édesebb ízt kap, ha a magja helyére egy szem kockacukrot teszünk.


Szilvás túrógombóc

Szilvás túrógombóc

Mivel a szilva gyakran elég savanyú, általában egy szem kockacukrot teszünk a gyümölcsbe a mag helyére.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés