Szilvásgombóc recept

Szilvásgombóc
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tusnádi Nikolett

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
898

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Zsemlemorzsa helyett ajánlom a panko morzsát!

3 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 6 db szilva
  • 0.5 kg krumpli
  • 1 db tojás
  • fahéj
  • cukor
  • zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál zsír/olaj

Elkészítés

A krumplit megpucolom, felkockázom és megfőzöm, majd krumplinyomóval összetöröm. Fazékban vizet forralok a gombócoknak. Az összetört krumplihoz hozzáadok egy kanál zsiradékot, 1 egész tojást és enyhén sózom. Jól elkeverem, majd nyújtódeszkára teszem és annyi lisztet adok hozzá amennyit felvesz, hogy közepes állagú legyen.

Majd kinyújtom újjnyi vastagságúra, kb 8x8cm-es kockákra vágom. A kimagozott szilva belsejét fahéjjal és cukorral meghintem és a tészta közepébe rakom, majd behajtogatom a széleit és gombócokat formálok belőle - na én itt valamit elrontottam, mert kugli-méretűek lettek, nem gombócok!

Forrásban lévő bő vízbe óvatosan beleteszem és lassú forrásnál megvárom míg feljön a víz tetejére, kiszedem egy szűrőkanállal, majd leöblítem bő hideg vízzel és egy kanál olajon megpirított zsemlemorzsába forgatom. Én a zsemlemorzsába rakok még fahéjas cukrot.


Szilvásgombóc recepthez kapcsolódó receptek

Szilvásgombóc

Szilvásgombóc

Zsemlemorzsa helyett ajánlom a panko morzsát!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés