Szívre szívet szívesen - minden napra recept

Szívre szívet szívesen - minden napra
4 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1740

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Férjem, családom szerint nálunk mindennap Valentin nap van, mert szeretünk egymás mellett élni. Most ennek megerősítésére készítettem égetett tésztából a habkönnyű szíves sütit. A Valentin nyereményjátékról ugyan lekéstem, de az otthoni siker kárpótolt!

3 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához (8x2 darabhoz):

  • 3 dl víz
  • 12 dkg vaj
  • 24 dkg liszt
  • 5 db nagyobb tojás
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 25 dkg mirelit ribizli, eper, málna vegyesen
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 2 dl Hulala tejszín
  • 1 evőkanál vaníliás porcukor
  • pár szem gyümölcs a díszítéshez

Elkészítés

A mirelit gyümölcsöt közepes szűrőbe helyezzük, 1 evőkanál kristálycukorral megszórjuk, kiolvasztjuk, a levét felfogjuk.

A szívecskék elkészítéséhez a vizet a vajjal, sóval felforraljuk, hozzáadjuk az átszitált lisztet. Kis lángon addig főzzük, amíg alaposan elválik az edény falától, majd hideg vízbe helyezve langyosra hűtjük. Ezután egyesével hozzáütjük a tojásokat, mindegyikkel nagyon jól kikeverjük, nyomózsákba töltjük.

A nagy tepsibe kb. 7 cm magas szívekkel tágasan telerajzolt sütőpapírt helyezünk, a szívek mentén vastag tésztacsíkot nyomunk. Sülés közben nagyra nő. A tészta vastagságától függően 20-25 percig sütjük - 200 fokon.

A Hulala tejszínt nagyon kemény habbá verjük, a kiengedett cukrozott lé felét és a lecsöpögtetett gyümölcs kétharmadát lazán belekeverjük, könnyű, habos krémmé dolgozzuk össze. A kihűlt szíveket hátoldalukon megkenjük, a maradék gyümölccsel megszórjuk, kettesével összeillesztjük, vaníliás porcukorral meghintjük. Tetszés szerint gyümölccsel tovább díszíthetjük. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Szívre szívet szívesen - minden napra recepthez kapcsolódó receptek

Szívre szívet szívesen - minden napra

Szívre szívet szívesen - minden napra

Férjem, családom szerint nálunk mindennap Valentin nap van, mert szeretünk egymás mellett élni. Most ennek megerősítésére készítettem égetett tésztából…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Szívre szívet szívesen - minden napra recepthez

thumb
vajdamarta - 2011. február 16.
Semmi baj, Ibolya, így is köszönöm! Eleve tudtam, hogy lekésem, hiszen aznap készült, ezt nem lehetett hamarabb, mert ropogós frissen az igazi. Üdv.: Márti
ibi1950 - 2011. február 15.
Kedves Receptvarázs! Köszi a felvilágosítást, majd a következőkben így használjuk.
thumb
Receptvarázs - 2011. február 15.
Kedves Ibi és mindenki, aki szavazni szeretne! Ha 5 csillagot, vagyis ötöst szeretnétek adni egy receptre, akkor az ötödik csillagra kell kattintani, az jelenti a legmagasabb szavazatot. (tehát ez nem úgy működik, hogy minden csillagot be kell jelölgetni). Ha az első csillagra kattintotok, akkor azt egyes, ha a másodikra az kettes és így tovább :) Reméljük, most már menni fog a szavazás, úgy ahogy szeretnétek!
thumb
ibi1950 - 2011. február 15.
Kár, hogy nem előbb tetted fel a receptet,mert nagyon guszta. Azért próbáltam pontozni,de nem tudom miért, már egy csillag után letiltott a gép, és kiírta, hogy már szavaztál. Erre egyebek közt sok ismerősöm felhívta a figyelmem, hogy a szavazáskor nem engedi bejelölni az összes csillagot. Bocsi, így jártam. Üdv.: Ibolya