Szláv túrós sütemény - Vatruska recept

Szláv túrós sütemény - Vatruska
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
2909

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Bocibuci - túróval dúsan bélelve!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 dkg porélesztő
  • 50 dkg liszt
  • 3 kanál meleg víz
  • 2.5 dl tej
  • 13 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 3 db tojássárgája
  • étolaj
  • tojás és tej a kenéshez

A töltelékhez:

  • 20 dkg túró
  • 0.5 kiskanál vaníliakivonat
  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg cukor

Elkészítés

A töltelékhez a túrót villával összenyomkodjuk, majd elkeverjük a vaníliával és a tojássárgájával elkevert cukorral. A porélesztőt elkeverjük egy kevés liszttel, és hozzáadjuk a meleg vizet.

A tejet kb. 40 °C-ra felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojássárgáját, majd az élesztős keveréket és a lisztet is, és tésztává gyúrjuk. Amikor a tészta már elválik a kezünktől, labdává formázzuk, egy enyhén kiolajozott edénybe tesszük, letakarjuk és melegebb helyen duplájára kelesztjük.

Ezután a tésztából kb. 4 dkg-os labdacsokat formázunk, és 1 órán át tovább kelesztjük. Ha már megkelt, a labdák belsejébe 3-5 cm-es mélyedést készítünk, majd megkenjük egy kis tojásos-tejes keverékkel, és megtöltjük a túrós töltelékkel.

Kelesztjük még egy rövid ideig, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.


Szláv túrós sütemény - Vatruska recepthez kapcsolódó receptek

Szláv túrós sütemény - Vatruska

Szláv túrós sütemény - Vatruska

Bocibuci - túróval dúsan bélelve!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Szláv túrós sütemény - Vatruska recepthez

Erika - 2012. július 26.
Tetszik, csak kicsit macerás.