Sztracsatellatorta recept

Sztracsatellatorta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
623

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mindig megpróbálok új ízeket az asztalunkra varázsolni. Így született meg sztracsatellatorta receptje is.

4 személyre

  • 8 db tojás
  • 8 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • 5 ek étkezési keményítő
  • 1 ek víz
  • 0.5 tasak Dr. Oetker sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding tejszínízű
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • Dr. Oetker Aroma vanília (ízlés szerint)
  • 40 g zselatin
  • kevés víz
  • 5 dkg csokivagdalék, vagy reszelék
  • Díszítésnek
  • 320 ml tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • csokipasztillák

A krémhez

  • 1 tasak Dr. Oetker eredeti puding tejszínízű
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • Dr. Oetker aroma vanília (ízlés szerint)
  • 40 g zselatin
  • 0 kevés vízcsokivagdalék, vagy reszelék
  • 5 dkg csokivagdalék vagy -reszelék

A díszítéshez

  • 320 ml tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • csokipasztillák

Elkészítés

Szükséges hozzá egy 26 cm-es kapcsos tortaforma.

A piskótát a hozzávalókkal megsütjük és hagyjuk kihűlni, pihenni legalább 3 órán át. Ha előző nap készítjük el, az még jobb. A tortából négy egyenlő lapot vágunk. A pudingot az előírtak szerint megfőzzük a cukorral. A sajtkrémhez lazán hozzákeverjük a zselatint, amit kevés vízzel felfőztünk és kicsit lehűtöttünk. A tejszínt keményre felverjük az 5 dkg cukorral. A csokireszeléket, a tejszínhabot és a mascarponét belekeverjük a pudingba. Megtöltjük a lapokat és tejszínhabbal körbedíszítjük. Habrózsákat nyomunk és téli képpel díszített csokipasztillákat teszünk egy-egy habrózsához. Hűtőbe tesszük és hagyjuk jól megdermedni.


Sztracsatellatorta recepthez kapcsolódó receptek

Sztracsatellatorta

Sztracsatellatorta

Mindig megpróbálok új ízeket az asztalunkra varázsolni. Így született meg sztracsatellatorta receptje is.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés