Sztrapacska recept

Sztrapacska
4 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3779

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy egyszerű, ám nagyszerű sztrapacska recept.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg burgonya
  • 1 db tojás
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg juhtúró
  • 10 dkg csemege füstölt szalonna
  • 1 pohár tejföl
  • 1 csomag KNOR fokhagymás salátaöntet por

Elkészítés

A tejfölbe belekeverjük a salátaöntet port, és félretesszük a hűtőbe. A szalonnát apró kockára vágjuk, és kisütjük, a pörcöt kiszedjük egy kistányérra, és félre tesszük, a kisült zsírt melegen tartjuk. Meghámozzuk a burgonyát, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a citromhéjreszelőn finomra lereszeljük. Beleütjük a tojást, sózzuk, és belekeverjük a lisztet, azaz nokedli tésztát készítünk belőle.

Közben vizet forraltunk, amibe sót, és olajat tettünk. A nokedlit a forrásban lévő vízbe szaggatjuk, vizes deszkáról, vagy nagyobb lyukú nokedli szaggatóval. 10 percig főzzük. Felforrósítjuk közben a szalonna zsírját, és ebbe szedjük a megfőtt nokedlit. Ehhez már egy tűzálló edényt használjunk.

Amikor már az összes galuska kifőtt, morzsoljuk rá a juhtúrót, és forgassuk kicsit össze. A tetejére szórjuk a szalonna pörcöt, és tegyük be forró sütőbe, hogy a túró kissé ráolvadjon.

Tálalásnál kínáljuk mellé a fokhagymás tejfölt. Amennyiben időnk engedi, és kedvünk is van hozzá, készíthetünk ízesítőnek nagyon kevés szalonnazsíron dinsztelt hagymás savanyú káposztát is. Jó étvágyat kívánok hozzá!!


Sztrapacska recepthez kapcsolódó receptek

Sztrapacska

Sztrapacska

Egy egyszerű, ám nagyszerű sztrapacska recept.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés