Sztrapacska

Sztrapacska

Egy egyszerű, ám nagyszerű sztrapacska recept.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg burgonya
  • 1 db tojás
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg juhtúró
  • 10 dkg csemege füstölt szalonna
  • 1 pohár tejföl
  • 1 csomag KNOR fokhagymás salátaöntet por
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tejfölbe belekeverjük a salátaöntet port, és félretesszük a hűtőbe. A szalonnát apró kockára vágjuk, és kisütjük, a pörcöt kiszedjük egy kistányérra, és félre tesszük, a kisült zsírt melegen tartjuk. Meghámozzuk a burgonyát, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a citromhéjreszelőn finomra lereszeljük. Beleütjük a tojást, sózzuk, és belekeverjük a lisztet, azaz nokedli tésztát készítünk belőle.

Közben vizet forraltunk, amibe sót, és olajat tettünk. A nokedlit a forrásban lévő vízbe szaggatjuk, vizes deszkáról, vagy nagyobb lyukú nokedli szaggatóval. 10 percig főzzük. Felforrósítjuk közben a szalonna zsírját, és ebbe szedjük a megfőtt nokedlit. Ehhez már egy tűzálló edényt használjunk.

Amikor már az összes galuska kifőtt, morzsoljuk rá a juhtúrót, és forgassuk kicsit össze. A tetejére szórjuk a szalonna pörcöt, és tegyük be forró sütőbe, hogy a túró kissé ráolvadjon.

Tálalásnál kínáljuk mellé a fokhagymás tejfölt. Amennyiben időnk engedi, és kedvünk is van hozzá, készíthetünk ízesítőnek nagyon kevés szalonnazsíron dinsztelt hagymás savanyú káposztát is. Jó étvágyat kívánok hozzá!!