Egy egyszerű, ám nagyszerű sztrapacska recept.
A tejfölbe belekeverjük a salátaöntet port, és félretesszük a hűtőbe. A szalonnát apró kockára vágjuk, és kisütjük, a pörcöt kiszedjük egy kistányérra, és félre tesszük, a kisült zsírt melegen tartjuk. Meghámozzuk a burgonyát, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a citromhéjreszelőn finomra lereszeljük. Beleütjük a tojást, sózzuk, és belekeverjük a lisztet, azaz nokedli tésztát készítünk belőle.
Közben vizet forraltunk, amibe sót, és olajat tettünk. A nokedlit a forrásban lévő vízbe szaggatjuk, vizes deszkáról, vagy nagyobb lyukú nokedli szaggatóval. 10 percig főzzük. Felforrósítjuk közben a szalonna zsírját, és ebbe szedjük a megfőtt nokedlit. Ehhez már egy tűzálló edényt használjunk.
Amikor már az összes galuska kifőtt, morzsoljuk rá a juhtúrót, és forgassuk kicsit össze. A tetejére szórjuk a szalonna pörcöt, és tegyük be forró sütőbe, hogy a túró kissé ráolvadjon.
Tálalásnál kínáljuk mellé a fokhagymás tejfölt. Amennyiben időnk engedi, és kedvünk is van hozzá, készíthetünk ízesítőnek nagyon kevés szalonnazsíron dinsztelt hagymás savanyú káposztát is. Jó étvágyat kívánok hozzá!!