Sztrapacska recept

Sztrapacska
2.5 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
3083

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az egész család kedvence a sztrapacska, gyors elkészítés, és másnap is fogyasztható, ha marad belőle.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg krumpli
  • 1 db tojás
  • 40 dkg finomliszt
  • só és frissen örölt bors

A juhtúrós krémhez:

  • 25 dkg juhtúró
  • 4 dl tejföl
  • 20 dkg füstölt szalonna

Elkészítés

A krumplit meghámozzuk, majd lereszeljük, ehhez adjuk a tojást, a lisztet, megsózzuk, megborsozzuk, fakanállal összedolgozzuk, ha olyan az állaga, mint a sűrű nokedlitésztáé, akkor rendben van. A tészta főzéséhez egy nagy fazékban enyhén sós vízet forralunk és ha már lobog, nokedliszaggatón beleszaggatjuk a tésztát. Amikor a galuskák feljönnek a víz színére, adunk nekik még 2 percet, hogy belül is átfőjjenek, aztán szürővel kiemeljük, jól lecsöpögtetjük.

A felkockázott szalonnát egy nagy serpenyőbe dobjuk, és mérsékelt tűzön addig kevergetjük, amíg pörgösre nem pirul, aztán a kiolvadt zsírral együtt átöntjük egy jókora keverőtálba, és oda szedjük majd a kifőtt tésztát. A juhturós krémet elkészítjük és amikor már kiadagoljuk a sztrapacskát akkor a tetejére tesszük, és a tetejére a kisült felszeletelt szalonnát. Jó étvágyat hozzá.


Sztrapacska recepthez kapcsolódó receptek

Sztrapacska

Sztrapacska

Az egész család kedvence a sztrapacska, gyors elkészítés, és másnap is fogyasztható, ha marad belőle.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Sztrapacska recepthez

belubi - 2013. augusztus 26.
Ez egy szlovák nemzeti eledel. Nekem gyerekkorom óta ízlik és máig is szoktam ilyet készíteni. Én jó sok bryndzát (juhtúrót) kikeverek annyi savanyú tejföllel, hogy folyós legyen és gazdagon megcsurgatom vele a kifőtt tésztát.