Sztrapacska - Brindzás haluska

Sztrapacska - Brindzás haluska

Egy igazi sztrapacska nem is juhtúróval készül, hanem brindzával, hmmm.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 12 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg juhtúró
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet összedolgozzuk a tojással és a sóval, és tésztát gyúrunk belőle.

A tésztát belisztezett felületen kinyújtjuk, metéltet vágunk belőle, majd lobogó sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük.

Míg a tészta fő, a szalonnát pörcösre pirítjuk.

A tésztát összekeverjük a juhtúróval, majd egy hőálló edénybe helyezzük, meglocsoljuk a szalonna kisült zsírjával, és sütőben aranybarnára sütjük. Tálalás előtt megszórjuk a pirított szalonnadarabokkal.