Szűzérmék cérnametélttel recept

Szűzérmék cérnametélttel
1 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
2393

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az európai és az ázsiai konyha hagyományai ötvöződnek a pirított sertéshúsból, zöldségekből és tésztából készült, bársonyosan lágy mustáros mártással felszolgált fogásban.

4 személyre

  • 50 dkg sertés szűzpecsenye
  • só és fekete bors
  • 8 szál újhagyma
  • 30 dkg halványító zeller
  • 30 dkg apró gomba
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 25 dkg cérnametélt
  • 3 evőkanál magos mustár
  • 1.75 dl főzőtejszín

Elkészítés

A sütőt alacsony hőfokon előmelegítjük. A metélthez vizet forralunk, megsózzuk.

A sertéshúst keskeny csíkokra vágjuk és megborsozzuk. Az újhagymát és a zellerszárakat megtisztítjuk, megmossuk és felszeleteljük. A gombát megtisztítjuk, megmossuk és felszeleteljük.

Wokban vagy nagy serpenyőben felforrósítunk fél evőkanál olajat. A húst 4–5 percig kevergetve addig sütjük, amíg kissé megpirul. Kiszedjük a serpenyőből és melegen tartjuk.

Újra fél evőkanál olajat teszünk a wokba, ill. a serpenyőbe, és a zellert és az újhagyma felét 5 percig kevergetve pirítjuk benne. Beletesszük a gombát és puhára pároljuk.

A tésztát a forrásban lévő vízbe tesszük, 3 percig főzzük, majd leöntjük róla a vizet.

A mustárt és a tejszínt a zöldséghez keverjük és felforraljuk. Beletesszük a húst, megmelegítjük és sóval, borssal ízesítjük.

A húst a tésztára tesszük és megszórjuk a maradék újhagymával.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 662 kcal/2780 kJ energia, 48 g szénhidrát, 40 g fehérje, 36 g zsír (ebből 16 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok.


Szűzérmék cérnametélttel recepthez kapcsolódó receptek

Szűzérmék cérnametélttel

Szűzérmék cérnametélttel

Az európai és az ázsiai konyha hagyományai ötvöződnek a pirított sertéshúsból, zöldségekből és tésztából készült, bársonyosan lágy mustáros mártással felszolgált fogásban.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés