Szűzpecsenye kapribogyóval recept

Szűzpecsenye kapribogyóval
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1890

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy kis mediterrán beütés nem árt a jó magyar pecsenyének.

3 személyre

  • 40 dkg sertés szűzpecsenye
  • 1 db közepes fehér hagyma
  • 10 dkg füstölt-főtt tarja
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db kis pritaminpaprika
  • 3 teáskanál dijoni mustár
  • 5 dkg kapribogyó (száras Spanyol nagyméretű)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 kávéskanál magyaros fűszerkeverék
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl víz

Elkészítés

A húst hártyáitól megtisztítjuk, majd cm-es vastagságúra szeleteljük. Kézzel vagy kloffolóval kissé kiveregetjük, majd a fűszersóval bedörzsöljük, és 1/2 órát állni hagyjuk.

Közben a hagymát tisztítás után felkockázzuk, olajon megpirítjuk, a füstölt tarját csíkokra vágva hozzákeverjük, és együtt pirítjuk. A húsokat megszórjuk liszttel, majd a pirított hagymára tesszük. Átforgatjuk többször, majd vízzel felöntjük.

A paprikát csíkokra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, és a félig kész húsra halmozzuk, mustárral ízesítjük. Lassú tűzön fóliával letakarva puhára főzzük.

A szépen világosra pirult húsra öntjük a lecsepegtetett száras kapribogyót, és pár perces rotyogtatás után tálalhatjuk is párolt rizzsel. Utána sózni szükségtelen, mert a fűszersótól és a füstölt hústól eléggé sós lesz.


Szűzpecsenye kapribogyóval recepthez kapcsolódó receptek

Szűzpecsenye kapribogyóval

Szűzpecsenye kapribogyóval

Egy kis mediterrán beütés nem árt a jó magyar pecsenyének.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés