Tagliatelle brokkolival, karfiollal és kék sajttal recept

Tagliatelle brokkolival, karfiollal és kék sajttal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
2538

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a gyors vacsorafogás olyan ízletes, hogy mindenki meglepődik, amikor kiderül, hogy a krémes mártás csak egy összetevőből áll. Színét és ropogósságát a brokkolinak és a karfiolnak köszönheti. Kínáljunk mellé kenyeret és egyszerű paradicsomsalátát.

2 személyre

  • só és fekete bors
  • 17 dkg spenótos tagliatelle
  • 15 dkg brokkolirózsa
  • 15 dkg karfiolrózsa
  • 20 dkg cambozola (német kék penészes sajt) a héja levágva, felkockázva frissen reszelt szerecsendió
  • frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés

A metélttésztát lobogó vízben 10-12 perc alatt vagy a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint kifőzzük.

Közben falatnyi darabokra vágjuk a brokkolit és a karfiolt, majd a főzés vége előtt 2-3 perccel a csendesen fövő tésztához adjuk. Végül egy nagy szűrőedényben lecsepegtetjük a tésztát és a zöldségeket.

A kiöblített lábast visszatesszük a tűzhelyre, és beleszórjuk a sajtdarabkákat. Mérsékeljük a hőfokot, majd gyakori kevergetés mellett óvatosan megolvasztjuk a sajtot, addig kevergetve, amíg a mártás sima lesz. Mihelyt a sajt megolvad, beletesszük a tésztát és a zöldségeket, alaposan összeforgatjuk a szósszal, hogy mindenütt egyenletesen bevonja, majd az egészet átforrósítjuk. Ízlés szerint szerecsendióval ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, és azonnal tálaljuk.

Tipp:

• A zöldségeket kiegészíthetjük még 10 dkg rövid, vékony csíkokra vágott sárgarépával is. Ha szeretjük a borsos ízt, és a vasbevitelünket is növelni szeretnénk, adjunk az ételhez 5 dkg vízitormát, amit a főtt tésztával és a zöldségekkel együtt a sajtmártásba keverünk. A mártást brie vagy camembert sajtból is elkészíthetjük. Közvetlenül tálalás előtt még 1 evőkanálnyi vékony csíkokra vágott friss bazsalikomot is adjunk hozzá. Karakteresebb lesz a mártás íze, ha a kék sajtok közül a Saint Agurt vagy a gorgonzolát választjuk.

Miért egészséges?

• A brokkoli és a karfiol a keresztesvirágúak családjába tartozik, amelynek tagjai számos fitovegyületet, többek közt indolokat tartalmaznak. Állatkísérletek során bebizonyították, hogy ezek a fitovegyületek védelmet nyújthatnak az emlőrákkal szemben. A keresztesvirágúak szulforafánt is tartalmaznak, amely serkenti a májat, hogy a rák elleni küzdelemben közreműködő enzimeket termeljen.

A recept tápértéke:

Adagonként, energia 665 kcal (2773 kJ), fehérje 35 g, zsír 30 g (ebből telített 17 g), szénhidrát 68 g, (ebből cukor 5 g), rost 6 g, A-, C-vitamin, kalcium, B1-, B2-, B6-, B12-vitamin, folsav, niacin, réz, vas, kálium, szelén


Tagliatelle brokkolival, karfiollal és kék sajttal recepthez kapcsolódó receptek

Tagliatelle brokkolival, karfiollal és kék sajttal

Tagliatelle brokkolival, karfiollal és kék sajttal

Ez a gyors vacsorafogás olyan ízletes, hogy mindenki meglepődik, amikor kiderül, hogy a krémes mártás csak egy összetevőből áll. Színét és ropogósságát a brokkolinak és a karfiolnak köszönheti. Kínáljunk mellé kenyeret és egyszerű…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés