Tagliatelle carbonara recept

Tagliatelle carbonara
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
4572

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A baconnel, tojással és tejszínnel ízesített szalagtésztából készült, meleg vacsorához feleannyi zsír sem szükséges, mint amennyit ennek a népszerű olasz ételnek egyéb változatainál használunk.

2 személyre

  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 db mogyoróhagyma apróra vágva
  • 2 evőkanál száraz fehérbor
  • 200 g tagliatelle vagy fettuccine
  • 50 g húsos füstölt bacon, bőr nélkül
  • 2 evőkanál zsírszegény tejszín
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
  • 1 evőkanál összevágott friss petrezselyem
  • fekete bors

Elkészítés

Főzzük a fokhagymát, a mogyoróhagymát és a bort egy teflonserpenyőben, nagy lángon, 2-3 percig, amíg a bor elpárolog.

Forraljunk egy nagy lábasban vizet, tegyük bele a tésztát és egy csipetnyi sót, és főzzük a csomagoláson javasolt előírás szerint.

Közben vágjuk a bacont vékony csíkokra, és adjuk a mogyoróhagymás keverékhez. Süssük hirtelen, nagy lángon 2-3 percig, amíg a szalonna átsül és ropogós lesz.

Keverjük össze egy kis tálban a tejszínt, a tojást, a sajtot és a petrezselymet, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Szűrjük le a tésztát, majd tegyük vissza a lábasba, adjuk hozzá a szalonnás és mogyoróhagymás keveréket, és melegítsük át 1 percig.

Vegyük le a lábast a tűzről és keverjük hozzá a tejszínes-tojásos keveréket. A tojás a tészta melegétől besűrűsödik; ha mégsem így lenne, tegyük a lábast takaréklángra, és süssük a keveréket 1-2 percig, kevergetve, amíg besűrűsödik és krémszerű lesz. Merjük tányérokba, és tálaljuk.

Változat: A bacont helyettesíthetjük hajszálvékony füstölt sonkával, amelynek kevesebb a zsírtartalma. Vegetáriánusok használhatnak szeletelt bimbós csiperkegombát helyette.

Tipp:

Zsírszegény tipp: A fehérbor zamata pótolja a zsíros tejszínt, amelyet ennél az ételnél hagyományosan nagy mennyiségben használnak.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 2470 kJ (588 kcal),
Szénhidrát 84 g,
Fehérje 24 g,
Zsír 16 g (ebből telített zsír 6 g)


Tagliatelle carbonara recepthez kapcsolódó receptek

Tagliatelle carbonara

Tagliatelle carbonara

A baconnel, tojással és tejszínnel ízesített szalagtésztából készült, meleg vacsorához feleannyi zsír sem szükséges, mint amennyit ennek a népszerű olasz ételnek egyéb változatainál használunk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Tagliatelle carbonara recepthez

thumb
Receptvarázs - 2011. április 08.
Kedves Noémi, így van, teljesen igazad van, az eredeti receptben nem szerepel tejszín :) hanem a felkockázott szalonnát összesütik fokhagymával, a felvert tojásokban elkevernek sajtot (parmezán vagy pecorino), fűszerezik, a tészta főzővizéből egy evőkanálnyit tesznek rá, majd a leszűrt (megfőzőtt :) tésztát elkeverik a tojással és szalonnával.
Koncsek Noémi - 2011. április 08.
az igazi carbonara-ba nem kell tejszín.