Tagliatelle medvehagymás, fehérboros, tejszínes gombával recept
Beküldő: Hobbychef Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
A pasta, vagyis az olasz tészta nagy kedvenc, a medvehagymának pedig most van a szezonja.
- 30 dkg tagliatell nidi
- 12 levél medvehagyma
- 30 dkg csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 0.5 db póréhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db kápia paprika
- 1 db csípős hegyespaprika
- 4 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 5 szem chilivel töltött olívabogyó
- 5 szál kakukkfű és petrezselyem
- 1 szál rozmaring
- 5 szál só, őrölt fekete bors, őrölt csípős pirospaprika, oregano
- 1 evőkanál chiliszósz
- 1 dl fehérbor
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 dl főzőtejszín
Elkészítés
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát és a póréhagymát felkarikázom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombákat szeletelem. A medvehagymát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet felvágom.
Egy serpenyőben félig megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, majd a gombát, ráöntöm a tejszínt, a chiliszószt, végül a bort, együtt párolom.
Közben megfőzöm a tésztát, a gombához keverem.
Tálalok. A tányérra szedem a tésztát, szórok rá vágott medvehagyma és újhagymalevelet. Díszítem újhagymalevéllel.
Tagliatelle medvehagymás, fehérboros, tejszínes gombával
A pasta, vagyis az olasz tészta nagy kedvenc, a medvehagymának pedig most van a szezonja.