Tagliatelle medvehagymás, fehérboros, tejszínes gombával recept

Tagliatelle medvehagymás, fehérboros, tejszínes gombával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Hobbychef

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1424

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A pasta, vagyis az olasz tészta nagy kedvenc, a medvehagymának pedig most van a szezonja.

2 személyre

  • 30 dkg tagliatell nidi
  • 12 levél medvehagyma
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 0.5 db póréhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db csípős hegyespaprika
  • 4 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 5 szem chilivel töltött olívabogyó
  • 5 szál kakukkfű és petrezselyem
  • 1 szál rozmaring
  • 5 szál só, őrölt fekete bors, őrölt csípős pirospaprika, oregano
  • 1 evőkanál chiliszósz
  • 1 dl fehérbor
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl főzőtejszín

Elkészítés

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát és a póréhagymát felkarikázom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombákat szeletelem. A medvehagymát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet felvágom.

Egy serpenyőben félig megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, majd a gombát, ráöntöm a tejszínt, a chiliszószt, végül a bort, együtt párolom.

Közben megfőzöm a tésztát, a gombához keverem.

Tálalok. A tányérra szedem a tésztát, szórok rá vágott medvehagyma és újhagymalevelet. Díszítem újhagymalevéllel.


Tagliatelle medvehagymás, fehérboros, tejszínes gombával

Tagliatelle medvehagymás, fehérboros, tejszínes gombával

A pasta, vagyis az olasz tészta nagy kedvenc, a medvehagymának pedig most van a szezonja.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés