Tagliatelle pirított morzsával recept

Tagliatelle pirított morzsával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1544

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű tésztafogás: a metéltet zsemlemorzsával, fokhagymával és sok friss zöldfűszerrel keverjük össze. Jól illik hozzá a paradicsomsaláta.

4 személyre

  • 1 csomó petrezselyem
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6 dkg fenyőmag
  • só és fekete bors
  • 50 dkg frissen gyúrt metélt (tagliatelle)
  • 6 dkg parmezán sajt
  • metélőhagyma
  • néhány oregano- (szurokfű-) ágacska
  • olívaolaj

Elkészítés

Egy nagy fazékban a metélthez vizet forralunk.

A petrezselymet, az oreganót és a metélőhagymát megmossuk és szárazra töröljük. Annyi zöldfűszert vágunk össze, hogy kb. 4 evőkanálnyi petrezselymet és kb. másfél-másfél evőkanálnyi oreganót és metélőhagymát kapjunk. Az összevágott zöldfűszereket összekeverjük a zsemlemorzsával.

Serpenyőben közepes hőmérsékleten felforrósítunk 3 evőkanál olívaolajat. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, összezúzzuk és a serpenyőbe tesszük. Hozzáadjuk a fenyőmagot és a zöldfűszeres zsemlemorzsát. Megsózzuk és megborsozzuk, majd 5–6 percig kevergetve pirítjuk. A serpenyőt levesszük a tűzhelyről, de melegen tartjuk.

Közben beletesszük a tésztát a forrásban lévő vízbe, megsózzuk és 3–4 percig főzzük, míg a tészta megpuhul, de nem fő szét. A parmezánt lereszeljük és félretesszük.

A tésztát leszűrjük, jól lecsepegtetjük és egy tálra tesszük. Hozzáadjuk a pirított fenyőmagos zsemlemorzsát és összekeverjük a tésztával, a reszelt parmezánnal, és ízlés szerint olívaolajjal tálaljuk.

Tipp:

Adjunk a zöldfűszeres tészta mellé fekete borssal fűszerezett és bazsalikomlevélkékkel bőven megszórt paradicsomsalátát.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 702 kcal/2948 kJ energia, 91 g szénhidrát, 27 g fehérje, 29 g zsír(ebből 5 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok és E-vitamin


Tagliatelle pirított morzsával recepthez kapcsolódó receptek

Tagliatelle pirított morzsával

Tagliatelle pirított morzsával

Egyszerű tésztafogás: a metéltet zsemlemorzsával, fokhagymával és sok friss zöldfűszerrel keverjük össze. Jól illik hozzá a paradicsomsaláta.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés