Talkedli vagy egérke, a farsangi fánk recept

Talkedli vagy egérke, a farsangi fánk
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
5391

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű, gyors fánkféleség, a gyerekek kedvence. Többfajta dzsemmel, öntettel, ízesített porcukorral tálalhatjuk. Kefir helyett joghurttal is készíthetjük.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

20 darab fánkhoz:

  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1.75 dl kaukázusi kefir
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg liszt
  • 7 gr sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 0.5 liter olaj a sütéshez

Elkészítés

A tojást és a kefirt összehabarjuk, az olaj kivételével a többi hozzávalót belekeverjük. A nokedlinél sűrűbb tésztát kell kapnunk. 10 percet pihentetjük. Közben előkészítjük az ízesítőket és felforrósítjuk az olajat. Hegyénél kezdve jól a masszába mártjuk az evőkanalat, és 6-7 db diónyi gömböt szaggatunk az olajba. Rövid időn belül mindegyik megfordul magától, ha mégsem, hozzásegítjük. :) Az elsőt ellenőrzésképpen vágjuk ketté, hogy átsült-e a belseje.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Talkedli vagy egérke, a farsangi fánk recepthez kapcsolódó receptek

Talkedli vagy egérke, a farsangi fánk

Talkedli vagy egérke, a farsangi fánk

Egyszerű, gyors fánkféleség, a gyerekek kedvence. Többfajta dzsemmel, öntettel, ízesített porcukorral tálalhatjuk. Kefir helyett joghurttal is készíthetjük.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Talkedli vagy egérke, a farsangi fánk recepthez

thumb
ica46 - 2013. január 18. 12345
Nagyon finom és egyszerü, csak a sütéssel kell vigyázni, mert bizony a közepe könnyen nyers marad!