Tangó szelet recept

Tangó szelet
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
459

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Klasszikus, egyszerű, de igazi ínyenc desszert! A kakaós kevert tésztához egy vanília ízű, lágy, nagyon finom krém párosul. A tetejét pedig piskótatallér díszíti, ami olvasztott csokoládéval van meglocsolva. Fogyasztás előtt legalább egy nappal érdemes elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek és a tetején a piskótatallér megpuhuljon. Szinte minden alkalomra kiváló - összejövetelekre, névnapra, ballagásra ... stb. Tálalás előtt ízlés szerint szeletelhetjük, kisebb,-nagyobb kockákra. Készítsd el, és nálatok is nagy kedvenc lesz! ;)

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tészta hozzávalói:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 db tojás
  • 7 evőkanál tej
  • 5 dkg ráma margarin (olvasztott)

Krém hozzávalói:

  • 2 csomag vaníliás ízű főzős pudingpor
  • 6 dl tej
  • 20 dkg ráma margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Díszítéshez:

  • 1 csomag piskótatallér
  • 6 dkg étcsokoládé (olvasztott)

Elkészítés

Elkészítés: (Tepsi mérete: 30cm x 33cm)

1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, jól összegyúrjuk, majd elfelezzük.

2. Lisztezett, sík felületen az elfelezett tésztából két lapot nyújtunk, amekkora a tepsi nagysága.

3. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-12 perc alatt, sütőpapírral bélelt tepsiben, külön-külön megsütjük a tészta lapokat.

4. Utána elkészítjük a krémet: A tejben a pudingport csomómentesen elkeverjük, majd állandó keverés mellett sűrű pudinggá főzzük. Félre tesszük hűlni.

5. A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral simára kikeverjük, majd a KIHŰLT pudinghoz adjuk és kézi mixerrel habosra összekeverjük.

6. Az egyik tészta lapot a krém felével egyenletesen megkenjük, majd ráhelyezzük a másik tészta lapot és rákenjük a maradék krémet.

7. A sütemény tetejére rárakosgatjuk a piskótatallért, de úgy, hogy kissé belenyomkodjuk a krémbe. Végül pedig vízgőz fölött olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.

8. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük.


Tangó szelet recepthez kapcsolódó receptek

Tangó szelet

Tangó szelet

Klasszikus, egyszerű, de igazi ínyenc desszert! A kakaós kevert tésztához egy vanília ízű, lágy, nagyon finom krém párosul. A tetejét pedig piskótatallér díszíti, ami olvasztott csokoládéval van meglocsolva. Fogyasztás előtt legalább…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés