Tanyasi sertésborda recept

Tanyasi sertésborda
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
18

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Borjúkarajból ugyanígy készíthetjük. Sütés előtt a hússzeleteket finomlisztben is megforgathatjuk.
4 személyre

  • 6-8 dkg főtt füstölt császárszalonna2.1 vöröshagyma3.10 dkg sertésmáj4.10 dkg csiperkegomba5.4 evőkanál olaj6.4 evőkanál főtt zöldborsó7.só8.csipetnyi őrölt fekete bors 9.fél csokor petrezselyem10.10 dkg marinált paprika11.60 dkg kicsontozott sertéskaraj

Elkészítés

Elkészítés módja

1. A szalonnát egycentis kockákra, a megtisztított vöröshagymát vékony cikkekre vágjuk. A májat is egycentis kockákra aprítjuk, a megtisztított gombát fölszeleteljük.

2. A szalonnát 1 evőkanál olajon, egy serpenyőben a hagymával 1-2 percig pirítjuk, azután a májjal meg a gombával pirítjuk tovább. 3-4 perc után beleszórjuk a borsót, megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a fölaprított petrezselyemmel, végül a kisujjnyi csíkokra metélt marinált paprikát is belekeverjük.

3. A karajt 8 egyforma szeletre vágjuk, kissé kiverjük, széleit bevagdossuk, megsózzuk. A maradék olajban, egy serpenyőben, nagy lángon oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük.

4. Tálaláskor a gombás, májas, paprikás raguval leöntjük. Sült hasábburgonya, savanyúság és fejes saláta illik köretnek hozzá.


Tanyasi sertésborda

Tanyasi sertésborda

Borjúkarajból ugyanígy készíthetjük. Sütés előtt a hússzeleteket finomlisztben is megforgathatjuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés