Tanyasi sertésborda recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Borjúkarajból ugyanígy készíthetjük. Sütés előtt a hússzeleteket finomlisztben is megforgathatjuk.
- 8 dkg főtt füstölt császárszalonna
- 1 db vöröshagyma
- 10 dkg sertésmáj
- 10 dkg csiperkegomba
- 4 evőkanál olaj
- 4 evőkanál főtt zöldborsó
- só
- csipetnyi őrölt fekete bors
- 0.5 csokor petrezselyem
- 10 dkg marinált paprika
- 60 dkg kicsontozott sertéskaraj
Elkészítés
Elkészítés módja
1. A szalonnát egycentis kockákra, a megtisztított vöröshagymát vékony cikkekre vágjuk. A májat is egycentis kockákra aprítjuk, a megtisztított gombát fölszeleteljük.
2. A szalonnát 1 evőkanál olajon, egy serpenyőben a hagymával 1-2 percig pirítjuk, azután a májjal meg a gombával pirítjuk tovább. 3-4 perc után beleszórjuk a borsót, megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a fölaprított petrezselyemmel, végül a kisujjnyi csíkokra metélt marinált paprikát is belekeverjük.
3. A karajt 8 egyforma szeletre vágjuk, kissé kiverjük, széleit bevagdossuk, megsózzuk. A maradék olajban, egy serpenyőben, nagy lángon oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük.
4. Tálaláskor a gombás, májas, paprikás raguval leöntjük. Sült hasábburgonya, savanyúság és fejes saláta illik köretnek hozzá.