Tarhonyás krumpli kolbásszal recept

Tarhonyás krumpli kolbásszal
4.5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
13757

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A 2009. októberi Príma Konyha magazinban találtam ezt a receptet. A cikket készítő, azt tudatta, hogy Mezey Mária színészlegenda kedvenc étele volt. A receptre, egy korabeli receptkönyvben talált újságkivágásról bukkant rá. Megtetszett a recept, és elkészítettem. Szívesen ajánlom mindenkinek, ezt az egyszerű ételt

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 40 dkg burgonya
  • 30 dkg tarhonya
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db nagyobb paradicsom
  • 1 db kápia, vagy paradicsompaprika, esetleg kalifornia paprika (piros)
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál bors
  • 0.5 evőkanál jó minőségű őrölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál delikát ételízesítő

Elkészítés

A kolbászt megfosztjuk a bőrétől. Legegyszerűbb, ha meleg víz alatt leöblítjük, sokkal könnyebb lehúzni a bőrt. Vékonyan felkarikázzuk, és kiolvasztjuk a zsírját. A kolbászkarikákat tányérra szedjük, és félretesszük. A visszamaradt zsíron megpirítjuk a tarhonyát (én kézi tarhonyát használtam), azt is félretesszük. A szalonnát felkockázzuk, és kiolvasztjuk, rátesszük először a felkockázott vöröshagymát, majd ha már üvegesedik, a fokhagymát nyomjuk rá, és vigyázva dinszteljük tovább, hogy a fokhagyma meg ne égjen.

Rákerül a felszelt paprika, majd a lehéjazott, kimagvalt, felvágott paradicsom, és a végén a pirospaprika. Ebbe az alaplébe kerül bele a megtisztított, felkockázott burgonya, és az előzőleg megpirított tarhonya. Összekeverjük, és felöntjük annyi forró vízzel, hogy jól ellepje. Ekkor sózzuk, és borsozzuk, és beletesszük az ételízesítőt. Fedő alatt készre pároljuk. Többször keverjük át. A sóval vigyázzunk, mert a kolbász is sós.

Párolás közben figyeljük, ha elpárologna a víz, és még nem puha a tarhonya, öntsünk még rá vizet, de csak mértékkel, inkább többször keveset, ne hogy eláztassuk a tarhonyát. Tálaláskor, csemege uborkát, vagy uborka salátát adhatunk mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!!


Tarhonyás krumpli kolbásszal recepthez kapcsolódó receptek

Tarhonyás krumpli kolbásszal

Tarhonyás krumpli kolbásszal

A 2009. októberi Príma Konyha magazinban találtam ezt a receptet. A cikket készítő, azt tudatta, hogy Mezey Mária színészlegenda kedvenc étele volt. A receptre, egy korabeli receptkönyvben talált újságkivágásról bukkant rá. Megtetszett a…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Tarhonyás krumpli kolbásszal recepthez

thumb
vajdamarta - 2011. szeptember 22.
Igazi bográcsos pásztorételből avanzsált a falusi konyhák egytálételévé hajdanán ez az ízletes, egyszerű étel, ami ezek szerint Mezei Máriának is kedvence volt. Meghoztad az étvágyam hozzá, Ibi. Köszönöm, és készítés nélkül is díjazom!