Tarjás-sajtkrémes tészta tepsiben recept

Tarjás-sajtkrémes tészta tepsiben

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
2175

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű szaftos tésztaétel egy kevés tarja felhasználásával.

3 személyre

  • 25 dkg szarvacska tészta (fusilli)
  • 15 dkg füstölt-főtt tarja
  • 100 g zöldfűszeres tömlős sajt
  • 2 dl őzőtejszín (20%-os)
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 kávéskanál házi fokhagymakrém (vagy kávéskanalanként 2 gerezd fokhagyma)
  • 1 marék reszelt sajt a tetejére

Elkészítés

A tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. Nem szükséges átöblíteni, így jobban rátapad a szósz.

A sütőt előmelegítjük. A húsos tarját egész apró kockára vágjuk.

A tömlős sajtot egy tálba nyomuk, elkeverjük a tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel, esetleg zúzott fokhagymával.

A tésztát a szószba forgatjuk és hozzáadjuk a tarja kockákat. Jól átforgatjuk. Ilyenkor érdemes megkóstolni, mert lehetséges, hogy kíván egy kevés sót.

Egy kisebb méretű kerámia sütőformába (esetleg tepsibe) simítjuk a tésztát. A tetejét megszórjuk kevés reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük. Melegen, azonnal tálaljuk.


Tarjás-sajtkrémes tészta tepsiben recepthez kapcsolódó receptek

Tarjás-sajtkrémes tészta tepsiben

Tarjás-sajtkrémes tészta tepsiben

Egyszerű szaftos tésztaétel egy kevés tarja felhasználásával.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés