Tarjás-sajtos fodros kocka tepsiben sütve recept

Tarjás-sajtos fodros kocka tepsiben sütve
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1184

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon laktató tésztás fogás. Ha kihűlt, szépen szeletelhető.

6 személyre

  • 40 dkg fodros kocka tészta
  • 25 dkg füstölt-főtt tarja
  • 4 dl tejföl (3,5 dl+2-3 evőkanál a tetejére)
  • 1 db kis tömlős sajtkrém
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 db tojás
  • 0.5 kávéskanál só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítés

A tésztát bő, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, átöblítjük és hagyjuk lecsepegni.

A tarját egész apró kockára vágjuk.

A tömlős sajtot a tojással egy tálban simára keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, majd ízesítjük a fűszerekkel, sóval, borssal, mustárral.

A sajtot lereszeljük.

A sütőt előmelegítjük. Egy kisebb tepsit (32*20*6 cm) kikenünk vékonyan vajjal és finoman meghintjük liszttel.

A tésztát összeforgatjuk a tejfölös masszával, majd a reszelt sajt felét, a tarját is beleszórjuk. Itt érdemes megkóstolni, mert lehet, hogy kíván még egy kis sót és/vagy borsot.

Az előkészített tepsibe simítjuk. A tetejét megkenjük egy kevés tejföllel, megszórjuk a maradék sajttal. 180 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük.


Tarjás-sajtos fodros kocka tepsiben sütve recepthez kapcsolódó receptek

Tarjás-sajtos fodros kocka tepsiben sütve

Tarjás-sajtos fodros kocka tepsiben sütve

Nagyon laktató tésztás fogás. Ha kihűlt, szépen szeletelhető.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Tarjás-sajtos fodros kocka tepsiben sütve recepthez

thumb
Receptvarázs - 2016. február 17.
Kedves Andi, javítottuk :)
thumb
Andi - 2016. február 15.
Kedves Receptvarázs, A hozzávalók felsorolásánál a sajt mennyisége természetesen 10 dkg. Véletlenül egy nulla eltűnt. Kérem szépen javítani. Köszönöm előre is.