Tarjával és almával töltött pite recept

Tarjával és almával töltött pite
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

155 perc

Megnézték:
1212

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Almás is, húsos is, pite is. Egy izgalmas pite recept. 

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 60 dkg sertéstarja
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 7.5 dl almabor
  • 2.5 dl csirkealaplé
  • 1 db nagyobb burgonya
  • 2 evőkanál frissen aprított zsálya
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 db zöld alma
  • 80 dkg leveles tészta (2x40 dkg)
  • kevés liszt
  • zsályalevelek a díszítéshez
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál tejszín

Elkészítés

A 2 cm-es darabokra vágott húst a fele olajban 3-4 perc alatt barnára pirítjuk, majd a serpenyőből kivéve félretesszük.

A felkarikázott hagymát és a szeletekre vágott fokhagymát a maradék olajban puhára pároljuk.

A húst visszatesszük a serpenyőbe, felöntjük az almaborral és az alaplével, és kis lángon, fedő alatt 1 órán át, majd fedő nélkül még negyed órán át forraljuk.

Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott krumplit és a zsályát, és sózzuk, borsozzuk. Amikor a krumpli megfőtt, hozzákeverjük a meghámozott és vékony cikkekre vágott almát, és a keveréket sütőbe tehető serpenyőkbe kanalazzuk.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A tésztát belisztezett felületen 5 mm vékonyságúra nyújtjuk, és a serpenyők átmérőjénél valamivel nagyobb korongokat vágunk belőle.

A tésztakorongokkal lefedjük a serpenyők tartalmát, széleit a serpenyőhöz nyomkodjuk, a közepükre pedig 1-1 zsályalevelet teszünk. Megkenjük a tojással elkevert tejszínnel, majd sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.


Tarjával és almával töltött pite recepthez kapcsolódó receptek

Tarjával és almával töltött pite

Tarjával és almával töltött pite

Almás is, húsos is, pite is. Egy izgalmas pite recept. 

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés