Tárkonyos-csirkés pite recept

Tárkonyos-csirkés pite
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
2242

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Meleg csirkehúsos pite - muffin formában sütve.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 dkg vaj
  • 1 db póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál tárkony
  • 30 dkg darált csirkehús
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg főtt sonka
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál tejszín

A tésztához:

  • 15 dkg vaj + a sütőformába
  • 1.6 dl víz
  • 37 dkg liszt
  • 0.5 kiskanál só

Elkészítés

A tésztához a vajat a vízzel nagy lángon felforraljuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet és a sót, és belisztezett felületen addig gyúrjuk, míg lágy és rugalmas tésztát nem kapunk.

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A vajat közepes lángon megolvasztjuk, hozzáadjuk a vékony karikára vágott pórét, az összezúzott fokhagymát és a tárkonyt, 6-7 percig pároljuk, majd félretesszük hűlni.

A kétféle darált húst, valamint az apróra vágott csirkemellfilét és sonkát alaposan összedolgozzuk a pórés keverékkel, majd sózzuk, borsozzuk.

A tésztát két részre osztjuk, sütőpapíron 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd az egyik feléből akkora korongokat vágunk, hogy egy fém muffin sütő mélyedéseit kibélelhessük vele.

Belekanalazzuk a húsos keveréket, majd a tészta másik feléből vágott korongokkal lefedjük úgy, hogy a széleket alaposan összezárjuk.

A piték tetejét egy villával megszurkáljuk, megkenjük a tejszínnel elkevert tojással, majd sütőben aranybarnára sütjük.


Tárkonyos-csirkés pite recepthez kapcsolódó receptek

Tárkonyos-csirkés pite

Tárkonyos-csirkés pite

Meleg csirkehúsos pite - muffin formában sütve.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés