Tárkonyos-csirkés pite recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 80 perc
Megnézték: |
Meleg csirkehúsos pite - muffin formában sütve.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 2 dkg vaj
- 1 db póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál tárkony
- 30 dkg darált csirkehús
- 30 dkg darált sertéshús
- 20 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg főtt sonka
- só, frissen őrölt bors
- 1 db tojás
- 2 evőkanál tejszín
A tésztához:
- 15 dkg vaj + a sütőformába
- 1.6 dl víz
- 37 dkg liszt
- 0.5 kiskanál só
Elkészítés
A tésztához a vajat a vízzel nagy lángon felforraljuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet és a sót, és belisztezett felületen addig gyúrjuk, míg lágy és rugalmas tésztát nem kapunk.
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A vajat közepes lángon megolvasztjuk, hozzáadjuk a vékony karikára vágott pórét, az összezúzott fokhagymát és a tárkonyt, 6-7 percig pároljuk, majd félretesszük hűlni.
A kétféle darált húst, valamint az apróra vágott csirkemellfilét és sonkát alaposan összedolgozzuk a pórés keverékkel, majd sózzuk, borsozzuk.
A tésztát két részre osztjuk, sütőpapíron 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd az egyik feléből akkora korongokat vágunk, hogy egy fém muffin sütő mélyedéseit kibélelhessük vele.
Belekanalazzuk a húsos keveréket, majd a tészta másik feléből vágott korongokkal lefedjük úgy, hogy a széleket alaposan összezárjuk.
A piték tetejét egy villával megszurkáljuk, megkenjük a tejszínnel elkevert tojással, majd sütőben aranybarnára sütjük.