Tárkonyos-tejszínes sonkaraguleves

Tárkonyos-tejszínes sonkaraguleves

Egyszerű, finom leves, Húsvétra ajánlom.

4 személyre

  • 1 db kisebb csirkemell(elhagyható)
  • 25 dkg sonka
  • 2 db közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 db krumpli
  • 1 db kisebb zeller
  • 10 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • bors
  • ételízesítő
  • 2 evőkanál morzsolt tárkony
  • 2 db leves kocka
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 dl főzőtejszín
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, és a feldarabolt sonkát, ha kifehéredett a hús felengedjük vízzel. A zöldségeket: sárgarépát felkarikázva, a krumplit és a zellert felkockázva, majd a borsót is belerakjuk a levesbe és fűszerekkel ízesítjük. Közepes lángon főzzük.

Mikor már minden megpuhult felöntjük a tejszínnel, utánaízesítjük ha kell, és további 1-2 percig főzzük, majd forrón tálaljuk.

Friss kenyeret kínálhatunk hozzá.