Tárkonyos, bazsalikomos sült csirkecomb recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 teáskanál szárított tárkony
- csipetnyi durvára őrölt csili vagy darált fűszerpaprika
- 4 db egész csirkecomb (kb. 1,25 kg), felső- és alsócombra szétbontva
- 1 teáskanál só
- 2 maroknyi apróra vágott friss bazsalikom
- 1.5 teáskanál reszelt citromhéj
- 2 evőkanál citromlé
Elkészítés
Kis serpenyőben, mérsékelt tűzön felforrósítjuk az olajat. Pár percig sütjük rajta a fokhagymát, a tárkonyt és a csilit, hogy a hagyma egy kis színt kapjon, az olaj pedig illatozzon. Ha ez megtörtént, a hagymát kidobjuk, az illatos-fűszeres olajat pedig átöntjük egy nagy tálba, és várunk, amíg kissé kihűl.
A sütőt 180 °C-ra (gázsütőnél 4-es fokozaton) előmelegítjük. Kézzel óvatosan felszakítjuk a bőrt a combokon (anélkül, hogy leszednénk róluk), majd mindet jól megforgatjuk a fűszeres olajban, hogy a bőrük alá is jusson.
A húsokat tepsire vagy sütőtálba tesszük, megszórjuk 3/4 teáskanál sóval, majd 25 percre a sütőbe toljuk, de félidőben megfordítjuk őket. Ha a bőrük aranybarna, a húsuk pedig omlós, elkészültek.
Sütés közben egy kis tálban összekeverjük a bazsalikomot, a citromreszeléket és a maradék sót.
A megsült húsokat tányérokra szedjük, megöntözzük a citromlével, és megszórjuk a bazsalikomos mixszel. Azonnal tálaljuk.
Adagonként: 398 kcal (1664 kJ), 29 g fehérje, 31 g zsiradék (ebből 8 g telített zsírsav), 1 g szénhidrát (ebből 1 g cukor), 754 mg nátrium, 1 g rost