Tárkonyos burgonyaleves recept

Tárkonyos burgonyaleves
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
3508

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű, és nagyon kellemesen savanykás leves.

4 személyre

  • A leveshez:
  • 50 dkg burgonya
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 1 db őrölt babérlevél
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 evőkanál tárkony (frissen szedett)
  • 3 evőkanál napraforgó olaj
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 2 kávéskanál só
  • 1 késhegynyi frissen őrölt bors
  • 1 dl tejföl
  • 5 dl zöldség alaplé
  • 1 teáskanál tárkonyecet
  • 5 dl víz

A galuskához:

  • 1 db tojás
  • 3 csapott evőkanál liszt
  • 1 dl víz
  • 1 csipet só

Elkészítés

A burgonyát jól megmossuk tisztítás után, és apró kockára vágjuk. A hagymát szintén tisztítjuk, és felkockázzuk. A sárgarépát megmossuk, és karikára vagdaljuk.

Kevés olajon megfuttatjuk a hagymát, és rádobjuk a zöldségeket. Jól elkeverjük, és kissé pirítjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a köménnyel és babérral, majd a zöldségalaplével felöntjük. A friss tárkonyt felaprítjuk, és a leveshez adjuk.

Ha majdnem kész a leves, akkor pótoljuk vízzel a tömegét, és az egy tojásból galuskát készítünk, majd a levesbe szaggatjuk.

Készre főzzük a levest. Ekkor már csak 7 perc kell neki, és a tejfölt kevés főzőlével elkeverjük csomómentesre, és dúsítjuk a levesünket vele. Végül a tárkonyecetet is belecsurgatjuk.

Forrón tálaljuk.

A galuskához: A tojást a vízzel, csipet sóval összekeverjük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy nokedli sűrűségű legyen.


Tárkonyos burgonyaleves recepthez kapcsolódó receptek

Tárkonyos burgonyaleves

Tárkonyos burgonyaleves

Egyszerű, és nagyon kellemesen savanykás leves.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés