Tárkonyos burgonyaleves

Tárkonyos burgonyaleves

Egyszerű, és nagyon kellemesen savanykás leves.

4 személyre

  • A leveshez:
  • 50 dkg burgonya
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 1 db őrölt babérlevél
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 evőkanál tárkony (frissen szedett)
  • 3 evőkanál napraforgó olaj
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 2 kávéskanál só
  • 1 késhegynyi frissen őrölt bors
  • 1 dl tejföl
  • 5 dl zöldség alaplé
  • 1 teáskanál tárkonyecet
  • 5 dl víz

A galuskához:

  • 1 db tojás
  • 3 csapott evőkanál liszt
  • 1 dl víz
  • 1 csipet só
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A burgonyát jól megmossuk tisztítás után, és apró kockára vágjuk. A hagymát szintén tisztítjuk, és felkockázzuk. A sárgarépát megmossuk, és karikára vagdaljuk.

Kevés olajon megfuttatjuk a hagymát, és rádobjuk a zöldségeket. Jól elkeverjük, és kissé pirítjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a köménnyel és babérral, majd a zöldségalaplével felöntjük. A friss tárkonyt felaprítjuk, és a leveshez adjuk.

Ha majdnem kész a leves, akkor pótoljuk vízzel a tömegét, és az egy tojásból galuskát készítünk, majd a levesbe szaggatjuk.

Készre főzzük a levest. Ekkor már csak 7 perc kell neki, és a tejfölt kevés főzőlével elkeverjük csomómentesre, és dúsítjuk a levesünket vele. Végül a tárkonyecetet is belecsurgatjuk.

Forrón tálaljuk.

A galuskához: A tojást a vízzel, csipet sóval összekeverjük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy nokedli sűrűségű legyen.