Tárkonyos csirkeraguleves gombával recept

Tárkonyos csirkeraguleves gombával
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2629

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a csirkeragulves a gombától lesz kicsit más, mint a borsós változata. Ez is nagyon ízletes.

3 személyre

  • 1 kg csirkeaprólék (szárnyak: 2 db, nyak: 3 db, farhát, 1 mellfilé)
  • 15 dkg gomba
  • 2 szál petrezselyemgyökér és zöldje
  • 1 kis db zeller
  • 1 kisebb csokor tárkony
  • 2 szál kisebb sárgarépa (3 szál)
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 0 kevés citromlé
  • 1 ek mustár
  • 2 dl tejföl
  • 1 kávéskanál liszt

A galuskához

  • 1 db tojás
  • 2 ek liszt

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, majd apróra vágjuk, majd a gombát is szeleteljük fel. A zöldségzöldet és a tárkonyt vágjuk apróra. Olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele a gombát és a petrezselyemzöldet. Keverjük meg, és pároljuk rövid ideig. A zöldségeket is tegyük hozzá, majd öntsük fel 1 liter vízzel, és a megmosott csirkeaprólékot tegyük a többihez. Ha szükséges, még tegyünk hozzá vizet. Ha a hús puhulni kezd, szórjuk bele a tárkonyt, és 1 tojásból liszttel, kevés sóval készítsünk galuskatésztát, és szaggatón szaggassuk a levesbe.

Ha ez is elkészült, a tejfölt keverjük el a liszttel és kevés főzőlével, majd habarjuk be vele a levest, és 1/2 citrom levét csavarjuk bele. Ízesítsük mustárral. 2-3 percig forraljuk a levest, és zárjuk le a tűzhelyt alatta.

Zöldséges ételízesítővel ízesíthető.


Tárkonyos csirkeraguleves gombával recepthez kapcsolódó receptek

Tárkonyos csirkeraguleves gombával

Tárkonyos csirkeraguleves gombával

Ez a csirkeragulves a gombától lesz kicsit más, mint a borsós változata. Ez is nagyon ízletes.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés