Tárkonyos karfiolkrémleves pirított tökmaggal recept

Tárkonyos karfiolkrémleves pirított tökmaggal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1069

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a könnyű tárkonyos karfiolkrémleves nem tartalmaz lisztet, a pirított tökmag pedig igazán jól illik hozzá.

6 személyre

  • 1 nagy fej vagy 1 kg mirelit karfiol
  • 3 közepes méretű krumpli
  • 1 db tyúkhúsleveskocka
  • 1 tk só
  • 1 ek morzsolt tárkony
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 marék héj nélküli tökmag

Elkészítés

A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, és apróra kockázzuk. A karfiolt rózsáira szedjük, megtisztítjuk (ha mirelitet használunk, csak dobjuk felengedés nélkül lobogó vízbe) és a krumplival együtt egy fazékba téve felöntjük vízzel. A kockával, sóval és tárkonnyal ízesítsük. Addig főzzük, míg a krumpli és a karfiol is megpuhul. A tűzről levéve hagyjuk kicsit hűlni, majd merülő mixerrel turmixoljuk le.

Én hagytam kicsit darabosabbra. Ha túl sűrűnek találjuk, önthetünk bele még vizet. Öntsük bele a tejszínt, majd tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel.

A tökmagot száraz serpenyőben mérsékelt lángon pirítsuk át.

A levest a tökmaggal megszórva kínáljuk.


Tárkonyos karfiolkrémleves pirított tökmaggal recepthez kapcsolódó receptek

Tárkonyos karfiolkrémleves pirított tökmaggal

Tárkonyos karfiolkrémleves pirított tökmaggal

Ez a könnyű tárkonyos karfiolkrémleves nem tartalmaz lisztet, a pirított tökmag pedig igazán jól illik hozzá.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés