Tárkonyos malacleves recept

Tárkonyos malacleves
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
3504

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a leves a családom kedvence!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg lapocka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál szárított tárkony
  • 1 pohár tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • leves zöldségek (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller)
  • zsiradék
  • só, bors
  • leves betét (galuska)

Elkészítés

A felkockázott vöröshagymát üvegesre piritjuk, rádobjuk a felkockázott húst, majd kb. az egyformára vágott zöldségeket. Együtt dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a a tárkonyt, és felöntjük vízzel.

Puhára főzzük, majd amikor megfőtt, akkor két kanál liszt, és 1 pohár tejfölt simára keverünk, és ezzel behabarjuk a levest, ügyelve arra, hogy hőkiegyenlítést kell végezni, tehát hozzá kell önteni a habaráshoz 1-2 merőkanál levest.

A galuskát egy tojásból, és annyi lisztből készítjük, amely így nokedli sürüségű lesz, egy csipet sóval ízesítjük. A felforrt levesbe szaggatjuk a galuskát, aki savanyúbban szereti csöpp ecettel savanyíthatja.

Lisztérzékenyek a saját lisztjükkel helyettesíthetik a benne lévő lisztet.


Tárkonyos malacleves recepthez kapcsolódó receptek

Tárkonyos malacleves

Tárkonyos malacleves

Ez a leves a családom kedvence!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés