Tárkonyos sertésragu leves recept

Tárkonyos sertésragu leves
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
17515

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy tál kiadós leves a téli napokon jólesik mindenkinek. - Tárkonyos sertésragu leves

4 személyre

  • 30 dkg sertéscomb apró kockára vágva
  • 1 db közepes méretű hagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 evőkanál friss tárkonylevél (lehet szárított is)
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 db kisebb szál sárgarépa
  • 1 db kisebb szál fehérgyökér
  • 1 db babérlevél
  • 1 db húsleveskocka
  • 10 dkg zöldborsó(lehet mirelit is)
  • 5 dkg csiperkegomba
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 csipet majoránna
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés

A hagymát felaprítom, olajon megpárolom egy fazékban. A zöldségeket felkarikázom, és a hagymára dobom, kevergetem, és közben sózom, borsozom, majd a kockára vágott húst is hozzáadom. Kevergetem amíg a hús színe megváltozik, és akkor adom hozzá a szeletelt gombát, és borsót.

Ezután felöntöm vízzel és felforralom. A húsleveskockát belemorzsolom, majd a friss tárkonyt, majoránnát, és babért is. Lassú tűzön addig főzöm, míg a hús puha nem lesz.

A tejfölt, tejszínt, mustárt, citromlevet, lisztet összekeverem, és behabarom a levest vele úgy, hogy a főzőléből kiveszek, és a tejfölös keverékhez adom. Csomómentesre kikeverem egy habverővel, és a leveshez adom apránként, folyamatos kevergetés mellett. Összeforralom a levest a habarással és azon mód, forrón tálalom. Jó étvágyat hozzá!


Tárkonyos sertésragu leves recepthez kapcsolódó receptek

Tárkonyos sertésragu leves

Tárkonyos sertésragu leves

Egy tál kiadós leves a téli napokon jólesik mindenkinek. - Tárkonyos sertésragu leves

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés