Tárkonyos sertésragu nokedlivel recept

Tárkonyos sertésragu nokedlivel
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2507

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A tárkony az a fűszer, amit sokféle ételben használhatunk, mert kellemes aromát kölcsönöz ételeinknek.

4 személyre

  • 70 dkg sertés lapocka
  • 3 szál sárgarépa
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 dl tejföl
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál friss tárkony
  • só, bors ízlés szerint
  • 4 evőkanál olaj (kb.)
  • 1 db citrom

Elkészítés

Az apróra kockázott hagymát az olajon megdinszteljük. A lapockát megtisztítjuk az inaktól, és felesleges zsiradéktól. Ezután kockákra vágjuk, és a hagymához adjuk. 10 perc alatt átsütjük, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, 1 csapott evőkanál tárkonyt, majd felöntjük annyi vízzel amennyi éppen ellepi. Lefedjük, és puhára pároljuk a húst. A vizet időnként pótoljuk.

Mikor a hús puha, beletesszük a felkarikázott sárgarépát, és darabolt gombát, ezeket is puhára főzzük. Megsózzuk, borsozzuk a ragut, és pár csepp citromlével ízesítjük. A maradék tárkonyt beledobjuk, tejföllel beforraljuk. Levesszük a tűzhelyről, és nokedlivel tálaljuk.


Tárkonyos sertésragu nokedlivel recepthez kapcsolódó receptek

Tárkonyos sertésragu nokedlivel

Tárkonyos sertésragu nokedlivel

A tárkony az a fűszer, amit sokféle ételben használhatunk, mert kellemes aromát kölcsönöz ételeinknek.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés