Tárkonyos zöldség leves recept

Tárkonyos zöldség leves
4 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Angels85

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
19385

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy gyors, finom és laktató leves.

5 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 6 szál sárgarépa
  • 1 db petrezselyem gyökér
  • 1 db kisebb zeller gumó
  • 0.5 kg borsó
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál repce olaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 teáskanál liszt
  • só, bors
  • tárkony
  • víz

A galuskához:

  • liszt
  • tojás
  • víz

Elkészítés

A répákat és a petrezselyem gyökért megtisztítjuk, és karikára vágjuk. A zellert is megtisztítjuk, majd felszeleteljük kisebb darabokra. Az olajon elkezdjük dinsztelni a zöldségeket, a borsóval együtt. Majd később hozzáadjuk a feldarabolt hagymát is. Kb. 15 percig dinszteljük, majd öntsük fel olyan 1, 5 fél liter vízzel és fűszerezzük. Ne sajnáljuk belőle a tárkonyt had legyen jó intenzív az íze.

Addig főzzük amíg majd nem puha már a zöldség, ekkor szaggassunk bele kis galuskákat. Ha már a galuskánk és a zöldségünk is jó, akkor a tejszínnel kikevert liszttel behabarjuk. De vigyázzunk, ne tegyük egyből bele a tejszínt mert kicsapódik, először a tejszínes habarásba tegyünk bele egy két merőkanálnyit a forró leves levéből, a kiegyenlítés miatt. Majd a levest vegyük le a tűzről és ezt követően keverjük bele a lisztes tejszínt. Utána már ne tegyük vissza főni a levest.

Még finomabb ha csirke vagy pulyka húst is adunk hozzá. De tehetünk bele füstölt húst is, úgy még finomabb lesz az íze. Készítette: Földi Anikó


Tárkonyos zöldség leves recepthez kapcsolódó receptek

Tárkonyos zöldség leves

Tárkonyos zöldség leves

Egy gyors, finom és laktató leves.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Tárkonyos zöldség leves recepthez

Eva - 2012. április 23. 12345
Ha nem fozom a lisztes behabarassal a liszt nyers marad benne. En ugy tudom, hogy utanna meg legalabb 8 percig kell fozni, azert hogy elveszitse a nyers liszt izet. Ugy is lehet akkor hogy amikor dinsztelem a zoldseget akkor szorok ra lisztet es a tejszint csak a vegen hozza keverem.