Tarte Tatin, a fordított almatorta recept

Tarte Tatin, a fordított almatorta
3 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2028

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A fordított almatorta az egyik kedvenc receptem, ezért gyakran készítem, főleg almaérés idején.

4 személyre

  • 20 dkg liszt
  • 7 dkg porcukor
  • 19 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 7 db alma
  • 17 dkg barna nádcukor
  • 1 csipet sót
  • 0 kevés őrölt fahéj
  • 1 db lime citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor

Elkészítés

A lisztet a porcukorral, a tojássárgájával, egy csipet sóval, a liszttel és a vajjal összedolgozzuk, majd a tésztát fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük. A meghámozott, kimagozott almákat 8 cikkre vágjuk. Egy kerek serpenyőben, aminek a nyele levehető, olvasszuk fel a nádcukrot, és karamellizáljuk kissé. Keverjünk hozzá 3 dkg vajat, majd vegyük le a tűzről, és keverjünk bele egy kis fahéjat és reszelt citromhéjat. 1 csomag Bourbon vaníliás cukrot is keverjünk hozzá. Rendezzük el a karamellás rétegen az alma cikkeket, majd morzsoljuk rá a megmaradt vajat.

Nyújtsuk ki a tésztát és simítsuk a karamellás almára. A tésztaszéleket nyomkodjuk a formára. Süssük a tortát a 180-ra előmelegített sütőben 35 percig. Hagyjuk 5 percig hűlni, majd borítsuk ki a formából úgy, hogy a teteje legyen alul. Ettől lesz fordított a tortánk. Felszeletelve tálaljuk.


Tarte Tatin, a fordított almatorta recepthez kapcsolódó receptek

Tarte Tatin, a fordított almatorta

Tarte Tatin, a fordított almatorta

A fordított almatorta az egyik kedvenc receptem, ezért gyakran készítem, főleg almaérés idején.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés