Tavaszcsalogató zöldséges pillangók recept

Tavaszcsalogató zöldséges pillangók
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
10515

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a zöldséges, kelt tésztás finomság remek elemózsia akár kirándulásra, akár tízóraira.

5 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 dl tej
  • 2 kávéskanál só
  • 5 dkg margarin

Töltelékhez:

  • 1 db zöldfűszeres tömlős sajt
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 5 dkg zöldborsó
  • 1 db nagy fej lilahagyma
  • 15 dkg kukorica
  • 1 db nagyobb méretű piros kaliforniai paprika fele
  • 1 kis csokor metélőhagyma
  • 10 dkg trappista sajt

Kenéshez:

  • 1 db tojássárgája

Szóráshoz:

  • 1 teáskanál szezámmag

Átgőzöléshez:

  • 2 evőkanál tej

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A borsót megfőzzük, ha konzervet használunk, azt csak öblítsük át. A lilahagymát és a paprikát kockázzuk fel. A metélőhagymát vágjuk apróra. A kukoricát mossuk át és hagyjuk lecsepegni.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk. Megkenjük a tömlős sajttal. Óvatosan meghintjük sóval, szerecsendióval. Egyenletesen rászórjuk a lilahagymát, a paprikát, a borsót, a kukoricát, végül pedig a metélőhagymát. Ráreszeljük a trappista sajtot.

A hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük, mint a bejglit. Szélesebb trapézokat vágunk a rúdból. Egy lisztbe mártott fakanál nyelével középen jól lenyomjuk a tészták közepét, hogy a két oldala kicsit felfelé forduljon.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak. Előmelegítjük a sütőt. A tészták tetejét megkenjük tojásságával és szórunk rá kevéske szezámmagot. Meleg helyen még további 30 percet kelesztjük.

180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. A sütőből kivéve a tetejükre csorgatunk kevéske tejet és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.

10 nagyobb méretű pillangó lett ebből az adagból.


Tavaszcsalogató zöldséges pillangók recepthez kapcsolódó receptek

Tavaszcsalogató zöldséges pillangók

Tavaszcsalogató zöldséges pillangók

Ez a zöldséges, kelt tésztás finomság remek elemózsia akár kirándulásra, akár tízóraira.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Tavaszcsalogató zöldséges pillangók recepthez

thumb
Andi - 2013. március 27. 12345
Kedves Angelaa,
Köszi, tényleg megéri elkészíteni ;-) Nagyon fincsi.
Jó sütögetést kívánok hozzá!
Üdv, Andi
angelaa - 2013. március 27. 12345
Kedves Andi!
A képet nézve ez valami nagyon finom lehet,sőt már az ízét is érezem!Gyorsan be is raktam a kedvenceim közé,hamarosan el is készítem.
Üdv: angelaa
thumb
Andi - 2013. február 19. 12345
Kedves Márta,
Jólesik a dícséret :-) Köszönöm.
Nemrég csatlakoztam, még elég új vagyok az oldalon.
Imádom a kelt tésztát (is), igyekszem hozni majd a finomságokat.
thumb
Andi - 2013. február 19. 12345
Kedves Marcello,
Köszönöm szépen. Amilyen cukik lettek, olyan szempillantás alatt el is fogytak :-)
thumb
vajdamarta - 2013. február 19. 12345
Ó, Andi, ez nagyon frappáns és gyönyörű, csupa vidámság, jó ránézni. Úgy látszik, az egyszerű Kelt vajastekercset tovább kell fejlesztenem... :) Ötös, és jó lenne sok -sok ilyesmit látni az oldaladon, h. legyen mit lekoppintanunk :) :) :) . Üdv.: Márti
thumb
marcello - 2013. február 19. 12345
Kedves Andi!
ez a kép és a receptleírás alapján maga a harapnivaló is nagyon ínycsiklandó. A tészta úgy néz ki, mintha bolti leveles tészta lenne. :) (ez bóknak számít!)
thumb
Andi - 2013. február 18. 12345
Köszönöm szépen!
thumb
Receptvarázs - 2013. február 18. 12345
Kedves Andi, ez nagyon szemetgyönyörködtető!