Tavaszi lepény recept

Tavaszi lepény
4.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
rena4

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1419

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a tavaszi lepény igazi könnyű vacsora. A fénykép még a sütés előtt készült.

5 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 2 db tojás
  • 2 tk só
  • víz
  • 2 ek olaj
  • 10 dkg szalonna felkockázva
  • 3 dl tejföl
  • 1 csomag újhagyma felkarikázva

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a sütőporral, beleütjük a tojásokat, majd a sóval, olajjal és kb. 2,5 dl vízzel nokedli sűrűségű tésztává kavarjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen (kb. 2 cm vastagon) eloszlatjuk.

Óvatosan rákenjük a tejfölt, rászórjuk a szalonnát és az újhagymát.

Forró sütőben kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük.


Tavaszi lepény recepthez kapcsolódó receptek

Tavaszi lepény

Tavaszi lepény

Ez a tavaszi lepény igazi könnyű vacsora. A fénykép még a sütés előtt készült.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés