Tavaszi linguini recept

Tavaszi linguini
3 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2610

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kikötöttünk a spárgánál - más szinte nem is kell hozzá

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg spárga
  • 45 dkg linguini tészta
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 db újhagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 db csilipaprika (tetszőleges)
  • 1 db citrom héja
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 marék bazsalikom
  • só, bors

Elkészítés

A spárgát megtisztítjuk, 5 cm-es darabokra vágjuk, és forrásban lévő sós vízben 1 percig főzzük. Ezután egy szűrővel kiemeljük, hideg víz alá tartjuk, majd lecsepegtetjük.

A tésztát a spárga főzővizében al dentére főzzük, majd leszűrjük.

A karikára vágott újhagymát, a fokhagymát, a kimagozott és felkarikázott csilit és a citromhéjat a felhevített olajban 1 percig pároljuk.

A tésztát összekeverjük a hagymás keverékkel és a spárgával, majd hozzáadjuk a citromlét és a bazsalikomot, és sózzuk, borsozzuk. Ciabattával tálaljuk.


Tavaszi linguini recepthez kapcsolódó receptek

Tavaszi linguini

Tavaszi linguini

Kikötöttünk a spárgánál - más szinte nem is kell hozzá

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés