Tavaszi vendégváró recept

Tavaszi vendégváró

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Olgis

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
456

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Előre elkészíthető, jól szeletelhető és laktató.

6 személyre

  • 6 db főtt tojás – kockára
  • 15 dkg Zala felvágott vagy bármilyen sonka – laskára
  • 1.5 fej lila hagyma – kockára
  • 2 db ecetes uborka – kockára
  • 3 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3 teáskanál zselatin
  • 1 db húsleves kocka, kockánként 1 dl vízben felfőzve

Elkészítés

A húsleveskockát felfőzzük, belekeverjük a zselatint, átforgatjuk benne a hozzávalókat. Vigyázva, hogy a zselatint össze ne kapja és egyenletes oszlassuk el benne.

Őzgerincformát folpakkal kibélelünk, és bele simítjuk, kissé megütögetjük a formát, hogy a levegő eltávozzon belőle.(szavarin, koszorúformába még mutatósabb)

Hűtőszekrényben, 1-2 óra alatt megdermed, szeletelhető.

Szépen mutat benne még a laskára vágott piros és zöldpaprika, pár kocka piros almahéjastól,de kukoricával is gazdagíthatjuk.

Ha kihűlt, bevonhatjuk sáfránnyal színezett zselatinnal, amit ecsettel kenünk rá.

Így a szeletek is egybe maradnak és mutatósabb. Felszeletelve, salátaágyon, vagy díszkáposzta levelekre helyezve (a szép sötétzöld kelkáposzta levél csíkok is jól kiemelik), petrezselyemzölddel, hagymaszárból kis pálmafákat kivágva, piros paprika csíkokkal díszítve tálaljuk.

Ha koszorúformába készítettük, felszeletelve is ilyen alakban hagyjuk, közepébe majonézes kukoricát rakunk.


Tavaszi vendégváró recepthez kapcsolódó receptek

Tavaszi vendégváró

Tavaszi vendégváró

Előre elkészíthető, jól szeletelhető és laktató.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés