Tefjölös paprikás csirke párolt rizzsel recept

Tefjölös paprikás csirke párolt rizzsel
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
funnyangel

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
8841

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Sokan úgy gondolják, hogy a csirkemell filé nem a legjobb alapanyag ennek az ételnek az elkészítéséhez. Pedig gondos előkészítéssel, az ízek kifejtésére nagy hangsúly fektetésével mennyei ételt rakhatunk az asztalra. A hús nem csak laktató lesz, de ízletes, és porhanyós is. :)

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • csirkemellfilé
  • rizs
  • tejföl vagy tejszín
  • só, bors
  • olaj
  • petrezselyem levél
  • vöröshagyma
  • zöld paprika
  • fűszerpaprika

Az alapléhez:

  • sárgarépa
  • zellergumó
  • petrezselyemgyökér
  • petrezselyem levél
  • egész bors
  • (csont)

Elkészítés

Kisebb edénybe feltesszük sós vízbe főni a gondosan előkészített, megtisztított és közepes darabokra vágott sárgarépát, zellergumót, petrezselyemgyökeret és csontot, ha van. A petrezselyem levelet egészben is beletehetjük. Ha elkészült, leszűrjük. A vöröshagymát megpucoljuk, majd finomra vágjuk. Zsiradékon megdinszteljük. Levesszük a tűzről, és kis kanálnyi fűszerpaprikát rakunk hozzá. Jól elkeverjük, majd visszahelyezzük a tűzre. Az apró kockára szeletelt csirkemellfilét hozzáadjuk, és folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. Ezután sózzuk, és kevés őrölt borssal fűszerezzük.

Felengedjük kevés alaplével, hogy éppen hogy ellepje. Megkeverjük, majd hagyjuk, hogy a lé elfőjön róla. Zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemlevelet kevés negyedbe vágott, kimagozott zöldpaprikát, majd ismét felöntjük alaplével. Fedő alatt pároljuk.

Amíg a hús párolódik, előkészítjük a rizst. Gondosan kiválogatjuk, és váltott vizes öblítéssel megmossuk. Hagyjuk megszáradni, majd kevés zsiradékon aranyszínűre pirítjuk. Körülbelül másfélszeres alaplét öntünk hozzá, ízlés szerint fűszerezhetjük borssal és finomra vágott petrezselyemmel. Kicsit megkeverjük, majd a hőálló tállal és fedőjével berakjuk a sütőbe. Amikor látjuk, hogy elpárolgott róla a lé, lekapcsoljuk a sütőt, húsvillával óvatosan átkeverjük, majd lefedjük a tetejével, és pihenni hagyjuk.

A húsos edényből kivesszük a paprikát. Kis tálba alaplét, tejfölt öntünk, és csomómentesre keverjük. A selymesebb hatás elérése érdekében tejszínt is adhatunk hozzá. Elkeverés után hozzáöntjük a készre párolt húshoz. Óvatosan megkeverjük, pár percig főzzük. Utólag lehet ízlés szerint ízesíteni. Tálaláskor a rizs formázhatjuk, díszíthetjük finomra vágott petrezselyemmel. Mellé, vagy ráöntve tálaljuk a húst, amit díszíthetünk kevés tejföllel.


Tefjölös paprikás csirke párolt rizzsel recepthez kapcsolódó receptek

Tefjölös paprikás csirke párolt rizzsel

Tefjölös paprikás csirke párolt rizzsel

Sokan úgy gondolják, hogy a csirkemell filé nem a legjobb alapanyag ennek az ételnek az elkészítéséhez. Pedig gondos előkészítéssel, az ízek kifejtésére nagy…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Tefjölös paprikás csirke párolt rizzsel recepthez

funnyangel - 2012. február 07.
A pikánsabb íz eléréséhez, a hús párolás második szakaszában kevés reszelt parmezánsajtot adjunk hozzá. :) Isteni lesz.