Tejberizs

Tejberizs

A tejberizs könnyen leég, ezért egy percig sem szabad magára hagyni. Régen főzőládában készítették, ahol ez nem fordulhatott elő.

4 személyre

  • 35 dkg kerek szemű rizs
  • 1.5 l tej
  • 1 csipet só
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kg piros ribiszke
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 2 db tojásfehérje
  • 10 dkg mandulapehely
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Öntsük a rizst egy szitába, és öblítsük le hideg folyó vízben. Forraljuk fel a tejet egy vastag fenekű lábasban.

Adjuk hozzá a rizst, a sót és a vaníliás cukrot. Forraljuk fel, és fedő alatt főzzük puhára a legkisebb hőfokon. Gyakran keverjük meg.

Közben mossuk meg a ribiszkét, a szemeket villa segítségével óvatosan húzzuk le a fürtökről, és tegyük egy tálba. Szórjuk rá a cukrot.

Válasszuk szét a tojás sárgáját a fehérjétől, a tojássárgáját tegyük félre. Verjünk a 3 tojásfehérjéből kemény habot. Keverjük a tojássárgáját és a mandula felét a rizshez. A maradék mandulát száraz serpenyőben (zsiradék nélkül) pörköljük meg.

Keverjük a tojáshabot a kihűlt rizshez. Végül óvatosan keverjük bele a ribiszkét, és díszítsük a pörkölt mandulával.