Tejberizs mézes gesztenyével recept

Tejberizs mézes gesztenyével
1 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
1101

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Elszúrtuk a főfogást? Senki nem fog emlékezni rá!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg gesztenye
  • 2 evőkanál méz
  • 5 dl tej
  • 0.5 db vaníliarúd
  • 25 dkg rizs
  • fügelekvár és fenyőmag a tálaláshoz

Elkészítés

A gesztenyét megtisztítjuk, megmossuk, egy éjszakára vízbe áztatjuk, majd leszűrjük és enyhén sós vízben 45 perc alatt puhára főzzük. Lecsepegtetjük, és még melegen összekeverjük a mézzel.

A tejet a vaníliával felforraljuk, majd eltávolítjuk a vaníliarudat, beletesszük a rizst, és lassú tűzön, időnként megkeverve 15 percig főzzük.

A mézes gesztenyét kelyhekbe tesszük, és rákanalazzuk a tejberizst. Fügelekvárral és enyhén megpirított fenyőmaggal díszítjük.


Tejberizs mézes gesztenyével recepthez kapcsolódó receptek

Tejberizs mézes gesztenyével

Tejberizs mézes gesztenyével

Elszúrtuk a főfogást? Senki nem fog emlékezni rá!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés