Tejberizs mézes gesztenyével

Tejberizs mézes gesztenyével

Elszúrtuk a főfogást? Senki nem fog emlékezni rá!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg gesztenye
  • 2 evőkanál méz
  • 5 dl tej
  • 0.5 db vaníliarúd
  • 25 dkg rizs
  • fügelekvár és fenyőmag a tálaláshoz
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A gesztenyét megtisztítjuk, megmossuk, egy éjszakára vízbe áztatjuk, majd leszűrjük és enyhén sós vízben 45 perc alatt puhára főzzük. Lecsepegtetjük, és még melegen összekeverjük a mézzel.

A tejet a vaníliával felforraljuk, majd eltávolítjuk a vaníliarudat, beletesszük a rizst, és lassú tűzön, időnként megkeverve 15 percig főzzük.

A mézes gesztenyét kelyhekbe tesszük, és rákanalazzuk a tejberizst. Fügelekvárral és enyhén megpirított fenyőmaggal díszítjük.