Tejfölös-citromos csirkecomb recept

Tejfölös-citromos csirkecomb
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3269

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A fűszeres csirkecomb a tejfölnek és a citromnak köszönhetően nem csak ízletes, de jó szaftos is lesz.

2 személyre

  • 4 db csirkecomb
  • 5 dl tejföl (6 dl)
  • 0.5 dl fehérbor
  • 1 db citrom
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • majoranna
  • kakukkfű

Elkészítés

A csirkecombokat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, és egy kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják.

3 dl tejfölt összekeverünk a borral, majd egy tepsibe öntjük. Ezután egymás mellé a tepsibe helyezzük a befűszerezett csirkecombokat, majd a maradék tejfölt a hús tetejére kenjük.

A citromot gerezdekre vágjuk, és a hús közé tesszük, majd a tepsi tetejét fóliával lefedjük.

Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt puhára pároljuk.

Amikor a hús már kellően megpárolódott, levesszük a fóliát, visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.

Ameddig a hús sül, elkészíthetjük a köretet.

Tálaláskor a sült csirkecombot petrezselymes rizzsel kínáltam. Köretként ízlés szerint kínálhatunk mellé még krumplipürét vagy sült krumplit is.


Tejfölös-citromos csirkecomb recepthez kapcsolódó receptek

Tejfölös-citromos csirkecomb

Tejfölös-citromos csirkecomb

A fűszeres csirkecomb a tejfölnek és a citromnak köszönhetően nem csak ízletes, de jó szaftos is lesz.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés