Tejfölös-sonkás bableves recept

Tejfölös-sonkás bableves
5 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
6261

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hagyományos étel a szemes bableves, amit most tejfölösen, csipetkével készítettem. Könnyű túrógombóc egészítette ki.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 40 dkg tarkabab
  • 30 dkg füstölt lapocka
  • 2 pár debreceni kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 5.5 dl zsírszegény tejföl (3.5 + 2 dl)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 4 evőkanál száraz csipetke
  • törött pirospaprika

Elkészítés

Előző este 1 liter vízben beáztatjuk a megmosott babot. Másnap felöntjük még 1 liter vízzel, és az egészben hagyott hússal felforraljuk. Majd hozzáadjuk a babérlevelet, a nagyon apróra vágott vöröshagymát, az átpréselt fokhagymát és a paprikakrémet. Fedő alatt, kis lángon puhára főzzük, beleszórjuk a csipetkét, borsot.

Behabarjuk a rizsliszttel csomómentesre kevert tejföllel, hozzáadjuk a felkarikázott debrecenit. Felforraljuk. Pár percig még főzzük, amíg a tészta is megpuhul, majd kivesszük a füstölthúst, csíkokra vágjuk. Tálalásnál megpöttyözzük pirospaprikával megszórt tejföllel. Póréhagyma karikákkal, friss babérlevéllel vidámítjuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Tejfölös-sonkás bableves recepthez kapcsolódó receptek

Tejfölös-sonkás bableves

Tejfölös-sonkás bableves

Hagyományos étel a szemes bableves, amit most tejfölösen, csipetkével készítettem. Könnyű túrógombóc egészítette ki.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés