Tejfölös burgonyafőzelék recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Gyors, hagyományos főzelék. Zsiradékmentes, mert rántás helyett mindig habarással készítem. Nyáron kevés kovászolt lével savanyítom, hidegen fogyasztjuk. A zöldségkrokett receptjéért kattints ide!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 1 kg burgonya
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 3 dl tejföl
- 0.5 db citrom leve
- 2 db babérlevél
- bors
Elkészítés
A meghámozott burgonyát vékony karikákra szeljük. Annyi sósvízben tesszük fel, amennyi éppen ellepi. Puhára főzzük. Hozzáadjuk a babérlevelet is. A habaráshoz a lisztet a tejfölbe keverjük. Felöntjük 1.5 dl hideg vízzel, csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a sósvizes főtt krumplihoz, kevergetve pár perc alatt beforraljuk.
Cukorral, citromlével, majoránnával ízesítjük. Tálaláskor eltávolítjuk a babérlevelet és őrölt borssal illatosítjuk. Kímélő körete a 'Zöldségkrokett ropogós zabpehely bundában' (lásd a feltöltött receptjeimnél). Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta