Tejfölös burgonyafőzelék

Tejfölös burgonyafőzelék

Gyors, hagyományos főzelék. Zsiradékmentes, mert rántás helyett mindig habarással készítem. Nyáron kevés kovászolt lével savanyítom, hidegen fogyasztjuk. A zöldségkrokett receptjéért kattints ide!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg burgonya
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tejföl
  • 0.5 db citrom leve
  • 2 db babérlevél
  • bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A meghámozott burgonyát vékony karikákra szeljük. Annyi sósvízben tesszük fel, amennyi éppen ellepi. Puhára főzzük. Hozzáadjuk a babérlevelet is. A habaráshoz a lisztet a tejfölbe keverjük. Felöntjük 1.5 dl hideg vízzel, csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a sósvizes főtt krumplihoz, kevergetve pár perc alatt beforraljuk.

Cukorral, citromlével, majoránnával ízesítjük. Tálaláskor eltávolítjuk a babérlevelet és őrölt borssal illatosítjuk. Kímélő körete a 'Zöldségkrokett ropogós zabpehely bundában' (lásd a feltöltött receptjeimnél). Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta