Tejfölös eperdesszert recept

Tejfölös eperdesszert
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
elvis

Nehézség:

Elkészítési idő:

10 perc

Megnézték:
912

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Könnyű, friss és hűsítő édesség a forró nyári napokra. Ráadásul pillanatok alatt elkészül.

4 személyre

  • 1 doboz tejföl
  • 2 dl tejszín (habbá verve)
  • 1 mokkáskanál vanília aroma vagy egy vaníliarúd kikapart belseje
  • 0.5 dl eper likőr vagy más, aromás likőr (pl. Triple sec)
  • 500 g eper
  • ízlés szerint porcukor

Elkészítés

A hűtött tejfölt keverjük habosra a vaníliával és egy evőkanál porcukorral. Tegyük félre a hűtőszekrénybe.

A megmosott epret aprítsuk fel, és keverjük el egy kevés porcukorral (ízlés szerint, de el is hagyható, ha édes az eper). Majd adjuk hozzá a likőrt.

(Az 1. és a 2. lépés akár előző nap is elvégezhető)

Óvatosan keverjük össze a kemény habbá vert, friss tejszínt a tejfölös keverékkel. (Ha gyengébb minőségű tejszínnel dolgozunk, habfixálót adhatunk hozzá, hogy ne essen össze túl gyorsan.)

A tálkák aljára tegyünk az eperkeverékből, halmozzunk rá némi krémet, majd díszítsük eperrel, tejszínhabbal, ízlés szerint esetleg porcukorral.

Tipp: téli időszakban kivivel elkészítve is nagyon finom.


Tejfölös eperdesszert recepthez kapcsolódó receptek

Tejfölös eperdesszert

Tejfölös eperdesszert

Könnyű, friss és hűsítő édesség a forró nyári napokra. Ráadásul pillanatok alatt elkészül.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés